„Controlaţi hrana şi veţi controla populaţia”.
(Henry Kissinger)
„Codex Alimentarius” este numele unui pachet de norme şi legi privind producerea, furnizarea si consumarea alimentelor de către populaţiile ţărilor semnatare.Acesta porneşte de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural şi ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice sau modificate genetic etc.Adepţii Teoriei Conspiraţiei susţin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la circa doua miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de controlat de către forţele oculte.Acest cod de legi este dat în sarcina unei Comisii interguvernamentale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, un organism internaţional ce are drept scop declarat să stabilească un set de standarde globale pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distribuţia acestora către consumator, prevederi în ceea ce priveste igiena alimentară, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiză şi prelevare.
Comisia a fost înfiinţată în anul 1963 ca rezultat al rezoluţiilor ce au fost adoptate în anul 1961 la o conferinţă a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (Food and Agriculture Organization – FAO), iar în prezent este finanţată în comun de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (World Health Organization – WHO) şi de către Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a Naţiunilor Unite.Ţinta acesteia este de a se ajunge la un set stabil (obligatoriu) de legi universale privind alimentele, de a se ajunge la un set stabil (obligatoriu) de legi universale privind alimentele.Astfel, oficialii care au conceput Codex Alimentarius declară că elaborarea de standarde şi regulamente privitoare la alimente, vitamine şi suplimente nutriţionale, se face atât pentru combaterea foametei cât şi pentru a ne proteja prin garantarea unor produse de calitate, sigure şi sănătoase.
Care este însă realitatea?
Dupa acest set de legi se va reglementa producerea şi comercializarea alimentelor pentru intreaga populaţie a ţărilor care îl vor accepta şi îl vor legifera.Iniţial, Codex-ul s-a dorit a fi o măsură de protejare a consumatorilor din toata lumea faţă de chimicale si pesticide.In cele din urma, s-a ajuns la folosirea în alimentaţia oamenilor a chimicalelor şi a produselor modificate genetic aproape fără nici o limită.Desi se spune ca aceste reguli nu sunt inca obligatorii, Organizatia Mondiala de Comert amendeaza fara mila ţările care nu importă anumite produse modificate genetic sau tratate chimic, lucruri declarate de Codex drept legale.
Astfel, deoarece tarile Europei nu importa din America si Canada carne modificata genetic si alte asemenea produse, ele sunt nevoite sa plateasca amenzi imense catre Organizatia Mondială de Comerţ.Cuvântul latin „codex” desemna în antichitate echivalentul unei cărţi din zilele noastre,una dintre primele forme de carte cunoscute şi utilizate în Imperiul Roman şi în general în culturile eurasiatice.În ultimii ani, denumirea de Codex Alimentarius a ajuns să fie tot mai cunoscută ca numele unui cod general de reglementări și direcții privind producerea, furnizarea și consumarea alimentelor.
Codex Alimentarius a apărut încă din anul 1963, acesta fiind opera Organizației Națiunilor Unite (ONU).
Setul de legi cuprinse în Codex porneşte de la principiul că resursele Pamântului sunt limitate, acesta nemaiputând hrăni întreaga populaţie a planetei în mod natural.Drept urmare, se doreşte trecerea la o alimentatie artificială, bazată pe produse chimice, pe organisme modificate genetic, etc. Sunt vizate toate alimentele, indiferent dacă sunt produse crude, preparate sau semipreparate.Experimentul „Codex Alimentarius” a început cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de… UE sa înceapă implementarea „Codexului”.Preşedintele Basescu a fost singurul şef de stat care a aprobat, într-un timp record, ca România sa servească drept cobai pentru studiul produsului toxic, numit INITIUM, iar cel care s-a implicat în această implementare a fost ministrul agriculturii de atunci, prin ale carui firme s-a şi comercializat produsul.
Dupa ce acesta a fost experimentat în România, a urmat utilizarea lui si în alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei) precum: Olanda, Germania, Franta, SUA, Canada si Marea Britanie.Plantele modificate genetic si aditivii alimentari constituie primul pas in implementarea Codex-ului.Începând cu iulie 2005, regulile Codex-ului Alimentarius enunţate de către Directiva Europeană în ceea ce priveşte suplimentele alimentare, trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare.
Iată în ce constau acestea:
• Se intenţionează eliminarea oricărui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite cu 28 de produşi de sinteză farmaceutică (prin urmare toxici), care vor fi dozaţi şi vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor mai avea pe raft numai cu 18 produse, cele care există pe lista Codex-ului.
Tot ceea ce nu este pe listă (de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc.), vor deveni ilegale.
Adică, dacă le foloseşti, poţi fi pedepsit potrivit legii…
Medicina naturistă (acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc.) va fi progresiv interzisă.
• Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu aşa numita agricultură bio.
În anul 2001, 12 substanţe chimice, despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în
mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA.
Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise.
Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie să fie iradiate.
În conformitate cu prevederile Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un fungicid al companiei germane BASF care conţine o substanţă chimică extrem de toxică, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.In mai putin de o luna de la acceptarea Codex-ului, România a devenit primul stat care accepta folosirea in agricultura a unui fungicid extrem de toxic produs de compania germană BASF, numit INITIUM, care va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.Adică exact legumele de bază în alimentaţie…Gheorghe Mencinicopschi, fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, informa că un gram de INITIUM care este introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din organism.
Pentru publicul larg se spune că beneficiile pe care le-ar aduce această substanţă sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor dar în acelaşi timp ea micşorează şi durata de obţinere a recoltei.Neoficial, conform cercetătorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu initium sporeşte cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanţă care intră rapid în combinaţii chimice, devenind reziduală în organism.De exemplu, 1 mg de initium, intrat în organism o singură dată, se elimină în aproape un an. Or, dacă acest produs este ingerat zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism.Apoi, aşa cum Initium ajută la creşterea rapidă a celulelor la leguminoase, la fel de repede va conduce şi la mărirea tumorilor maligne.Purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că în afară de produsul INITIUM pentru struguri, disponibil în România începând din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat de asemenea autorizaţie pentru Zampro, un produs INITIUM pe bază de fungicid pentru legumele de bază.
Compania pretinde că „ambele produse au fost testate pe larg în teren şi au demonstrat selectivitate ridicată şi eficacitate împotriva unor dăunători”.Acum nu avem decât să mâncăm roşii cu INITIUM, să aşteptăm să vedem dacă murim ca să ştie UE dacă fungicidul nemţilor este sau nu toxic.Dr. Gabriel Mitulescu, specialist în chirurgie oncologică: „Când m-am angajat la Spitalul Fundeni, unde lucrez, erau cam două cazuri de cancer de colon pe săptămână. Acum sunt în jur de 10 pe zi. Vârsta bolnavilor care se prezintă cu cancer de colon, care era undeva peste 60 de ani, a coborât drastic, la 30, 20 sau 16 ani.Sunt mai mulţi factori care determină apariţia cancerului de colon. În principal, anumite substanţe care intră în componenţa alimentelor pe care le ingerăm, vin în contact cu celulele mucoase colonice. Acestea se înmulţesc într-o rată destul de mare.
Aceste substanţe oncogene pot determina modificări la nivelul ADN-ului celulelor respective. Aceste modificări determină la început apariţia unor tumori care cresc mai mult decât ar trebui, formând polipi care, uneori, mai ales când contactul care a determinat producerea lor se menţine, aceste celule devin anormale, astfel încât apare o tumoră canceroasă. În alimente intră nenumărate substanţe. Sunt 2,5 kg de E-uri pe care noi le ingerăm. Iar pe acestea nu le ingeram acum 20 de ani…“
Este foarte dubios faptul că raportul de evaluare pe care se bazează concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), NU fusese analizat în mod independent şi de alţi cercetători – aşa cum o cer normele – la momentul la care aceştia au tras concluziile şi au dat recomandarea.
Acest lucru este menţionat chiar în raportul respectiv:Deoarece raportul de evaluare nu a fost încă analizat şi de alţi cercetători, concluziile la care s-a ajuns în urma rezultatelor obţinute trebuie să fie considerate provizorii şi vor putea fi reconsiderate o dată cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC.Faptul că nu s-au făcut publice date concrete cu privire la efectele acestei substanţe asupra organismului uman, aşa cum ar fi fost normal să existe în orice raport de cercetare şi evaluare, este foarte îngrijorător.Aceste date există, cu siguranţă, dar interesul Francmasoneriei Mondiale, care se află în spatele implementării criminalului Codex Alimentarius, este, în fond, acela de a decima populaţia globului.Se stie ca in agricultura ecologica nu este permisa utilizarea pesticidelor, a fertilizatorilor sintetici si a organismelor modificate genetic, pentru ca exista solutii naturale de a combate daunatorii culturilor si pentru a obtine recolte care sa asigure hrana pentru toata lumea.In celelalte tipuri de agricultura, utilizarea pesticidelor a fost asociata cu efecte negative asupra sanatatii fermierilor pe termen lung, cum ar fi: cancer, mutatii, deficiente neurologice, avorturi, probleme de memorie, depresii sau probleme respiratorii.
Codex-ul urmareste scoaterea in afara legii a suplimentelor alimentare si a vitaminelor, limitând sever cantităţile în care acestea să poate fi procurate, fără reţetă medicală.Potrivit principiilor din Codex, intre suplimentele alimentare şi medicamente nu este nici o diferenta. Disparand deci diferenta dintre acestea, suplimentele alimentare vor ajunge supuse legilor aspre privind medicamentele (drepturi de producator, drepturi de distribuire, reţete, bani).Multe dintre plantele medicinale vor fi si ele drastic sanctionate. Usturoiul si menta, spre exemplu, vor fi comercializate numai de marile companii farmaceutice, acestea fiind clasate drept droguri usoare.Fiind declarat medicament, usturoiul va putea fi cumparat numai de la farmacie !Omul de stiinţă român Gheorghe Mencinicopschi a mers până acolo încât a spus că pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămâne decât foarte puţine.In data de 13 mai 2002, europarlamentarii au adoptat Codex Alimentarius, ignorând petiţiile contra acestuia a multor milioane de cetăţeni europeni.
In data de 14 iunie 2003, doctorul german Matthias Rath a inaintat Curţii de la Haga, din Olanda, un act de acuzare asupra companiilor farmaceutice, vinovate de nenumărate crime impotriva umanitaţii, prin ascunderea a numeroase efecte secundare ale medicamentelor pe care le produc şi le comercializează.
Mai multe rapoarte ONU arată că, din cele peste 200.000 de medicamente existente pe piaţă, doar a zecea parte sunt real utile, o parte dintre acestea putând fi si ele înlocuite de remedii naturiste.Cele aproximativ 300 de reguli cuprinse de Codex sunt folosite drept baza a multor legi internationale, foarte mult folosindu-se de acestea Organizatia Mondiala a Comerţului, care doreste o reglare unica a comerţului mondial.Potrivit principiilor din Codex, între suplimentele alimentare şi medicamente nu este nici o diferenţă.Dispărând deci diferenţa dintre acestea, suplimentele alimentare vor ajunge supuse legilor aspre privind medicamentele (drepturi de producator, drepturi de distribuire, reţete, bani).Toate produsele naturiste vor fi interzise, in locul lor fiind produse şi comercializate nu mai putin de 28 de produse chimice de sinteza.Cei 28 de produşi de sinteza farmaceutica, înlocuitori definitivi ai tuturor suplimentelor alimentare, disponibili numai in farmacii, vor putea fi luati numai pe baza de reţetă.
Produsele modificate genetic (OMG) au început să intre pe piaţă începând cu anii 1990, mai ales în S.U.A. De altfel, este extrem de grăitor felul în care ele s-au impus pe piaţa americană.S-a descoperit că decizia legalizării comerţului cu O.M.G. s-a luat după o rundă de întâlniri secrete între preşedintele de atunci, George Bush Sr., şi şefii companiei Monsanto, cel mai mare producător de O.M.G. din lume.În mod şocant, executivul american a impus comercializarea O.M.G.-urilor fără să solicite realizarea vreunui test asupra riscurilor de sănătate ale produselor, asupra siguranţei lor şi, de asemenea, fără să ceară menţionarea pe eticheta produselor a faptului că alimentele sunt modificate genetic!Doctrina ce stă la baza unei astfel de practici se numeşte a „echivalării substanţiale”, ceea ce înseamnă că, practic, O.M.G. sunt considerate în Statele Unite identice cu cele naturale – de aici reiese că nu au nevoie de teste şi nici de etichetare specială. Drept urmare, cetăţenii americani nu pot şti dacă ceea ce consumă este natural sau modificat genetic.
Această doctrină a fost urmată de toţi preşedinţii americani, inclusiv de Barack Obama, ducând la proliferarea afacerilor cu O.M.G. ale giganţilor Monsanto, Dow Chemicals şi DuPont (potrivit Global Research, 2009).Alimentele modificate genetic sunt adevărate bombe alimentare cu efecte adverse asupra oamenilor încă neştiute (având în vedere că sunt folosite doar de circa 15 ani).Ele sunt justificate de elitele mondialiste (conducătorii O.M.C., Codex Alimentarius, Comisia Europeană, şefii statelor europene) prin „combaterea foametei”, fiind descrise ca o soluţie miraculoasă la „pericolul suprapopulării planetei”.Este necesar să precizăm, mai ales pentru cei neinformaţi, că organismele modificate genetic (OMG) nu sunt nicidecum destinate eradicării foametei mondiale, aşa cum, în mod mincinos suntem bombardaţi cu astfel de informaţii care urmăresc să ne adoarmă vigilenţa şi care sunt, în realitate o verigă pe care elitele care conduc lumea o foloseşte în procesul general de spălare a creierelor oamenilor.În realitate, foametea mondială este doar rezultatul împărţirii inechitabile a resurselor şi a hranei .Miza pentru introducerea OMG-urilor în România şi, în general, în lume este una enormă şi implică monopolul asupra tuturor alimentelor ce urmează să fie implementate la nivel global.Produsele modificate genetic vor fi comercializate fara nici o obligatia privind informarea consumatorilor asupra provenientei si a modului lor de producere. Inca si mai mult, tratarea cu antibiotice si hormoni a animalelor va deveni obligatorie pentru toti cetatenii supusi acestei legi.Ştim cu toţii că aceia care controlează după cum vor ei hrana (mâncarea) sunt, aşa cum ne putem da seama cu uşurinţă, stăpânii tuturor.
Dacă totuşi încă mai există unii naivi ce cred, datorită ignoranţei în care se complac, că pretinsul preţ redus al OMG-urilor şi presupusa accesibilitate mărită a lor ar fi cumva o expresie a generozităţii încă nedescoperite sau a vreunui demers umanitar nedeclarat din partea forţelor oculte mondiale, atunci îi anunţăm că se înşeală amarnic.
Pe lângă dezvoltarea agresivă din interiorul S.U.A., industria O.M.G. a profitat de poziţia super-puterii mondiale pentru a îşi impune interesele în întreaga lume – evident, sub masca „comerţului liber” şi a „ajutorului umanitar”.
Astfel, sub pretextul „ajutorului umanitar”, industria O.M.G. din S.U.A. a găsit o piaţă de desfacere în ţările sărace ale lumii prin intermediul „Programului Alimentar Mondial” al O.N.U. Cu alte cuvinte, surplusul producţiei de organisme modificate genetic, care nu mai putea fi comercializat în S.U.A., a fost cumpărat de O.N.U. pentru a fi trimis în ţările africane.
O adevărată tragedie a rezultat în momentul în care una din aceste ţări, Zambia, a refuzat să mai primească porumb modificat genetic, marca Monsanto, de la O.N.U. Drept pedeapsă, „programul de ajutorare” a încetat şi ţara s-a afundat într-o foamete cumplită!După doi ani de foamete (2003-2004), oficialii Zambiei s-au văzut nevoiţi să cedeze şantajului O.N.U./S.U.A., acceptând „ajutorul” reprezentat de alimentele modificate genetic (cf. wikipedia.org).Tocmai de aceea este necesar să ne punem cu toţii urgent întrebarea: de ce promotorii OMG-urilor urmăresc în mod insidios şi cu disperare să anihileze şi să distrugă aproape cu orice preţ agricultura tradiţională şi cea organică şi de ce, oare, ei fac toate acestea prin cele mai necinstite mijloace, urmărind să pună o mulţime de obstacole, atât de ordin legislativ, cât şi administrativ, pentru a bloca cât mai repede bunul mers şi dezvoltarea agriculturii sănătoase?!
Răspunsul inteligent şi plin de bun simţ este că prin crearea unui culoar de promovare a culturilor OMG şi a seminţelor modificate genetic, ce produc adevăraţi „monştri vegetali”, pe de o parte aceşti funcţionari iresponsabili şi corupţi, ce sunt agenţii concernelor de acest gen, îşi umplu propriile buzunare, iar pe de altă parte execută ordinele clicii aşa-zişilor „iluminaţi” ce urmăresc prin toate mijloacele, inclusiv prin acest genocid deghizat, reducerea numerică a populaţiei globului la numai un miliard de fiinţe umane.
Sub masca comerţului liber, potentaţii din industria organismelor modificate genetic (O.M.G), au determinat S.U.A. să conteste, pe lângă Organizaţia Mondială a Comerţului, interdicţiile pe care ţările din Europa (a nu fi confundate cu instituţiile Uniunii Europene!) le-au aplicat comerţului cu organisme modificate genetic.
Într-adevăr, dacă opinia publică americană pare a fi una complet manipulată asupra naturii şi efectelor O.M.G. (în S.U.A., după cum am văzut, O.M.G. se comercializează fără o atenţionare pe etichetă asupra naturii produsului), în ţările europene s-a întâlnit o rezistenţă nebănuită la industria modificărilor genetice, poate şi datorită curentelor ecologiste, naturiste şi orientate către culturile tradiţionale sau medicina alternativă.
Comisia Europeană a încercat, în mod repetat, să determine statele naţionale să renunţe la restricţiile puse asupra O.M.G.. Atât în anul 2006, când O.M.C. a luat decizia în favoarea S.U.A., cât şi în mai 2009, oficialii europeni au căutat să înlăture stavila pusă de guvernele naţionale în calea O.M.G. Interdicţiile nu pot fi ridicate decât dacă se obţine un vot favorabil din partea reprezentanţilor guvernelor naţionale (în Consiliul de Miniştri), ceea ce C.E. nu a obţinut, cu toate presiunile făcute.
Majoritatea deciziilor de interdicţie au survenit în urma demonstraţiilor fermierilor şi a asociaţiilor ce militează pentru hrană naturală, şi au fost luate de miniştrii agriculturii sau ai mediului din respectivele state naţionale.
În orice caz, în Austria, Franţa, Luxemburg, Germania, Grecia şi chiar şi Ungaria au impus interdicţii cultivării şi comercializării O.M.G. aplicate de oficialii guvernelor naţionale.
Nici în celelalte ţări cultivarea O.M.G. şi comerţul cu ele nu au înregistrat un progres semnificativ.
Din păcate, excepţie de la acest scepticism european face tocmai ţara noastră. La sfârşitul lunii mai 2009, legislativul român a votat, cu o largă majoritate, legalizarea cultivării şi introducerii pe piaţă a organismelor modificate genetic.
Nu a existat, ca de obicei, nicio dezbatere publică, nicio avertizare, măcar similară cu cele existente în celelalte ţări europene asupra efectelor dăunătoare ale O.M.G.
Având în vedere aceste aspecte, se poate anticipa că, dacă prevederile abuzive din Codex Alimentarius vor fi generalizate, oamenii vor fi tot mai condiționați din punct de vedere alimentar, riscând să devină dependenți de produsele otrăvite ale unei industrii globaliste, în mod evident dușmănoase la adresa vieții fiinţelor umane, care sunt tratate întocmai ca nişte animale care pot fi manipulate şi mânate după diabolicul plac al unei așa-zise elite mondiale .